21 Mayıs 2013 Salı

Zelo Neden Ağlıyor Tablosu



Ressam Muharrem ÇELİK’ in “Zelo Neden Ağlıyor”  tablosu yeni kurulacak olan Kadın Partisi’nin  çalışmalarında kullanılacak.
 Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyarete gelen KADIN PARTİSİ GİRİŞİMİ temsilcileri, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesinde ilimizin önde gelen fikir ve düşünce adamlarıyla görüştüler. Girişim Başkanı Berma YAZGAN,  Urfa’ya gezi amaçlı geldiklerini bu arada Urfa’nın fikir önderleriyle görüşmek istediklerini vurgulayarak niçin kadın partisine ihtiyaç duyulduğunu aktardı.
           Prof. Dr. Abdullah EKİNCİ de Kadın Partisinin ilkeleri ve programının özgün ve mevcutlardan farklı olması gerektiğini vurgularken Sosyolog Mahmut KAYA’da bu çalışmalarda farklı etnik ve kimlikteki insanların olması gerektiğini belirtti. Ressam Muharrem ÇELİK, Güneydoğu da kadınların, töre , gelenek vb. argümanlarla sömürüldüğünü  belirterek kimi çevreler tarafından yapılan bu yanlışlar bilinçli olarak İslam a mal edildiğini vurgulayıp bu konuda Kadın Partisinin İslam dinine yaklaşımının oldukça önemli olacağını , insanların bilerek veya bilmeyerek kadınları sömürdüğünü İslam ise kadına hem değer verip hem de yücelttiğini hatırlatarak ilde yakın çevresinde birkaç kadının yaşam hikayelerini gruptakilere aktarması herkesi duygulandırdı. Akabinde  “ Çilede Açan Çiçek” kitabını hediye etti .Onlar da kitabın içindeki “Zelo Neden Ağlıyor” tablosuna yoğunlaşarak tabloyu kullanma isteğini sundular. Ressam Çelik, belirtilen tabloyu kullanma iznini verdi. Toplantı töreyi anlatan şiirin okunması ile son buldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder