21 Mayıs 2013 Salı

Şanlıurfa Beykapısı Meydanı Genişletiliyor


  

  Şanlıurfa’yı “Meydanlar Kenti” yapma yolunda emin adımlarla ilerleyen Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Beykapısı Meydanının sınırlarını genişlettiklerini söyledi.
    Önce Tedaş’a ait binayı devraldıklarını ifade eden Fakıbaba, belediyeye ait akaryakıt istasyonunu ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait depoyu da yıkarak Beykapısı Meydanına katacaklarını söyledi.
    Beykapısı semtinde yaklaşık bin yıllık Tarihi Mahmutoğlu Kulesi önünde yer alan halk dilinde “Bit Pazarı” diye adlandırılan yeri yeniden düzenleyerek park ve meydana dönüştüren Şanlıurfa Belediyesi, şimdi ise bu meydanı genişletme için çalışma yapıyor
   Eskiden halk dilinde “Bit Pazarı” diye adlandırılan, eskicilerin, hırdavatçıların ve seyyar satıcıların uğrak merkezi olan yeri, Tarihi Mahmutoğlu Kulesi’nin restorasyon çalışmalarıyla birlikte ele alan Şanlıurfa Belediyesi mekanı bambaşka bir hale dönüştürdü.
   Beykapısı Meydanı’ndan köprübaşına buradan da belediye önüne bağlanacak yolun ardından Karakoyun Deresi’nden bir de temiz su akıtılmasıyla birlikte Beykapısı Meydanı’nın cazibe merkezi olacağını kaydeden Fakıbaba, “Bir hafta içersinde Tedaş’a ait bina, belediyemizin akaryakıt istasyonu ve Fen İşlerine ait depoyu yıkarak Beykapısı Meydanına katacağız. Karakoyun Deresinden su akıtıldığında ve belediyeye bağlanan yol tamamlandığında burayı herkes tanımakta zorlanacak. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder